دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 دی 1396 - 15:14
در مجمع هیئت حمایت از کرسی‌های نظریه‌پردازی مطرح شد:

تکیه بر ارتقا کیفیت در دوره مدیریت جدید دانشگاه آزاد اسلامی

جلسه 121 مجمع هیئت حمایت از کرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست آیت‌الله علی‌اکبر رشاد در محل پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد.
کد خبر : 248770

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا،‌ در ابتدای این جلسه گزارش دانشگاه محقق اردبیلی، پیرامون اقدامات انجام شده و برنامه‌های پیش روز در زمینه برگزاری کرسی‌های نظریه‌پردازی ارائه شد.


در این گزارش با اشاره به برگزاری کارگاه‌های توجیهی و تخصصی و تدوین برنامه جامع حمایت از برخی از سرفصل‌ها و عناوین کرسی‌های ارائه شده نیز تشریح شد.


دکتر گودرز صادقی، رئیس دانشگاه محقق اردبیلی، در باره برگزاری کرسی‌های نظریه‌پردازی در این دانشگاه اظهار کرد: کرسی‌های نظریه‌پردازی یکی از مباحث مهمی است که در دانشگاه پیگیر رونق آن هستیم و به این منظور اقدامات متعددی از جمله تعیین اعضای کمیته و برگزاری منظم جلسات، طراحی کامل سایت کمیته جهت ارائه کلیه آیین‌نامه‌ها، فرم‌ها، بخشنامه‌ها، شناخت نامه آثار و نشریات تخصصی، راه‌اندازی و تجهیز دبیرخانه، برگزاری جلسات هماهنگی و برنامه‌ریزی، برگزاری کارگاه توجیهی-آموزشی برای اعضای هیات علمی، برگزاری گردهمایی هم‌اندیشی اساتید علوم انسانی، هنر، معماری و علوم رفتاری، حضور فعال کلیه اعضا در همایش منطقه‌ای در تبریز از جمله این اقدامات است.


وی افزود: مشوق‌ها و بسته‌های حمایتی مصوب نیز برای مشارکت‌کنندگان در امر کرسی‌ها در نظر گرفته شده است که ارائه مشوق نقدی از محل گرنت پژوهشی، معادل سازی هر کرسی با یک الی دو مقاله علمی-پژوهشی، معادل‌سازی دو کرسی با یک مقاله JCR،، اثربخشی در تبدیل وضعیت اساتید و همچنین ارتقا از جمله مهمترین این موارد هستند.


رئیس دانشگاه محقق اردبیلی گفت: برنامه‌های جدیدی نیز در دستور کار قرار داده‌ایم که می‌توان به برگزاری کارگاه‌های توجیهی-تخصصی در سطح دانشگاه و دانشگاه‌های استان، نشست تخصصی منطقه‌ای باحضور اعضای محترم دبیرخانه مرکزی هیات حمایت، تدوین برنامه جامع جهت حمایت از نظریه‌ها و نحوه تشویق اعضای هیات علمی، تصویب و پیگیری و انجام مکاتبات لازم در زمینه برگزاری "اولین کنگره بین‌المللی نقد، نوآوری و نظریه‌پردازی در علوم رفتاری" و تلاش درجهت اخذ مجور و راه‌اندازی مجله انلگیسی زبان تخصصی در حوزه نظریه‌پردازی با عنوان «Journal of Criticism and Theorizing in Behavioral Sciences (JCTBS)». اشاره کرد.


پس از ارائه این گزارش، اعضا به بیان نظرات و پیشنهادهای خود پرداختند؛ که اهم آن به شرح ذیل است: تفکیک بین کار پژوهشی و نظریه‌پردازی و تلاش برای تولید نظریات بومی.


پس از ارائه نظرات اعضا، حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر خسروپناه نیز طی سخنانی گفت: عده‌ای از محققان فلسفه معتقدند که نظریه و نظر با یکدیگر تفاوت دارند و آنچه در علوم انسانی مطرح است، نظر است نه نظریه.


وی افزود: موضوع مهم دیگر توجه به گستره و شمول علوم انسانی است.


بعد از ارائه این گزارش، آیت‌الله علی‌اکبر رشاد نیز طی سخنانی گفت: امیدواریم در دانشگاه محقق اردبیلی با توجه به نام این دانشگاه که مسمی به نام یکی از عقل‌گراترین فقهای شیعه است روند فعالیت‌های علمی و عقلانی در این دانشگاه استمرار یافته و تقویت شود.


پس از سخنان آیت‌الله رشاد، دکتر سلیمی رئیس دانشگاه علامه طباطبایی هم در سخنانی گفت: در دانشگاه آزاد اسلامی اماکن آموزشی صرفاً به کارکرد آموزشی اختصاص دارند و پژوهش در آنجا کمتر به چشم می‌خورد.


حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر کلانتری، معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی هم طی سخنانی گفت: در دوره مدیریت جدید دانشگاه آزاد اسلامی، تکیه بر ارتقا کیفیت است.


وی افزود: در زمینه کرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره باید احساس نیاز به نظریه‌پردازی در بدنه علمی ایجاد شود.


حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر خسروپناه هم در این زمینه گفت: خوشبختانه تا کنون 36 کرسی نظریه‌پردازی در دانشگاه‌های کشور برگزار شده است.


وی افزود: توقع می‌رود حمایت‌های بنیاد ملی نخبگان از کرسی‌ها به صورت جدی‌تر اعمال شود.جلسه 121مجمع هیئت حمایت از کرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست آیت‌الله علی‌اکبر رشاد در محل پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد.



انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته